Izjava o privatnosti

Veb-sajt spv.rs (u daljem tekstu veb-sajt) obvezuje se da će štititi Vašu privatnost i omogućiti Vam najbolje moguće iskustvo korišćenja naše web stranice. Kako biste što kvalitetnije iskoristili vreme provedeno na našim stranicama, potrebne su nam određene lične informacije o Vama, koje će nam pomoći da Vam pomognemo i prilagodimo sadržaj Vašem ukusu i željama.

Molimo, pročitajte ovu izjavu kako biste razumeli kako se odnosimo prema Vašim ličnim podacima. Ova izjava se može menjati, pa preporučujemo da je povremeno proverite.
Ova politika zaštite privatnosti opisuje načine na koje SPV koprojekat koristi lične podatke posetilaca. Davanjem svojih ličnih podataka i prihvatanjem Politike zaštite privatnosti potvrđujete da ste saglasni da se vaši podaci koriste na način opisan u ovoj Politici. Ukoliko se Politika zaštite privatnosti promeni, izmenjeni tekst Politike ćemo objaviti na ovoj stranici. Kontinuiranom upotrebom našeg sajta, kao i davanjem svojih podataka prilikom online kontakta potvrđujete da ste saglasni i sa izmenama Politike.
Izjava o Privatnosti je dokument koji garantuje zaštitu privatnosti naših korisnika na Internetu. veb-sajt možete pregledati besplatno i bez ikakve obaveze da otkrijete svoj identitet ili ostavite bilo kakve lične podatke.Odlučite li iskoristiti neku od usluga koje nudimo (Pitanje, Komentar, Iskustvo), nužno je da nam ostavite lične podatke, kako bismo bili u mogućnosti da vam obezbedimo traženo. Tražimo samo informacije koje su nužne kako bismo što bolje realizovali vaš zahtev. (Kada se postavlja pitanje, potreban nam je kontakt za povratnu informaciju.)

Prikupljanje informacija

Veb-sajt traži Vaše lične podatke samo ako želite koristite neku od naših usluga i samovoljno popunite forme na našem veb-sajtu.
Posetite li veb-sajt, naš web provider automatski beleži podatke koju uključuju IP adresu Vašeg računara, vrstu pretraživača, ime domena, vreme posete, adresu web stranice s koje ste došli te sve informacije o stranicama koje posetite na našoj web lokaciji o čemu ste bili obavešteni na svim stranicama veb-sajta.
Ove podatke koristimo za statističke analize o korišćenju naših stranica, s ciljem da poboljšamo kvalitet usluge.
Napomena: naš web provider ne beleži vašu e-mail adresu ili bilo koje druge podatke, koji bi se mogli iskoristiti za Vašu ličnu identifikaciju. Možete se isključiti iz beleženja ovih podataka ako ispravno podesite vaš web pretraživač – više o tome u nastavku.

Podaci koje skupljamo su sledeći:

 • Domen i IP adresa;
 • Vrstu browser-a i operativnog sistema pomoću kojeg je pristupljeno našem sajtu;
 • Vreme pristupa i dužinu posete;
 • Strane koje posećujete;
 • Ukoliko ste linkovali naš portal sa nekog drugog sajta, adresu tog sajta;
 • Ukoliko nam sami prosledite informacije.

U kojim slučajevima beležimo vaše privatne podatke:

 • Postavljanje pitanja (Ime, email. Kontakt podaci i pitanja se čuvaju i internoj bazi dokle god autor ne traži da se pitanje iz interne baze izbriše.);
 • Prijava na bilten (email adresa);
 • Ostavljanje komentara (Ime/nickname, email adresa, ip adresa)
  *Anonimizovan nickname od email adrese može biti dosaavljen usluzi Gravatar radi provere da li istu uslugu korsitite. Ovde možete videte politiku privatnosti Gravatara. Nakon odobravanja komentara vaša slika profila je vidljiva javnosti. Komentari se čuvaju dok autor ne zatraži skidanje ili na naki način narušava ideologiju veb-sajta.
 • Ostavljanje izjava (Ime, email, iskustvo).

Iskustva i podatke prilikom unosa istih beležimo interno na serveru i tu se čuvaju u bazi dok se ne zatraži brisanje. Takođe na serveru hostinga kao backup će ostati maksimalno godinu dana. Prilikom objave Vaših iskustava i izjava na veb-sajtu ne kačimo Vaše lične informacije, ip adresu ili email adresu.

Korišćenje prikupljenih informacija

Vaše lične informacije se koriste:

 •  Kako bismo vam mogli dostaviti odgovor u što kraćem vremenskom periodu.

Kako delimo informacije sa drugima

veb-sajt neće prodavati, trgovati, iznajmljivati ili davati Vaše lične podatke trećoj strani, ukoliko to nije nužno za pružanje usluge. Ukoliko ne želite primati informacije o promenama na našim web stranicama, novosti o našoj ponudi i slične informacije, slobodno nas o tome obavestite. Vaše ime će biti izbrisano s naših lista, ubrzo po primanju vaše poruke.

SPV koprojekat sme odati lične podatke klijenta:

 • Ako to zahteva sud;
 • Ako je potrebno radi zaštite prava i vlasništva naših veb-stranica;
 • Ako je potrebno radi zaštite lične sigurnosti naših korisnika ili javnosti.

Sigurnost prikupljenih informacija

Veb-sajt posebno brine da su prikupljene informacije o korisnicima sigurne i zaštićene od gubitka, promena, nedozvoljenog pristupa i bilo koje vrste zloupotrebe.
veb-sajt je na sigurnom SSL serveru. Pridržavamo se strogih bezbednosnih procedura u pogledu čuvanja i otkrivanja informacija koje nam dajete kako bismo sprečili neovlašćeni pristup istima.
Sa našeg sajta linkovi mogu voditi na druge web sajtove. Ne snosimo odgovornost za politiku ili procedure za zaštitu podataka, kao ni za sadržaj na ovim web sajtovima.